Transmurale zorg

Samenwerking in de zorg wordt ook wel transmurale zorg genoemd. Bij deze vorm van zorg wordt de zorg voor een patiënt op verschillende plaatsen verleend. Bijvoorbeeld thuis als de patiënt stabiel is en intensieve zorg in een ziekenhuis of verpleegtehuis als het even wat minder goed gaat. Transmurale zorg wordt dus verleend op verschillende plaatsen. De zorg door de verschillende partijen wordt altijd verleend met een onderling afgestemd plan en in overleg met de patiënt.

Intramurale zorg en extramurale zorg

Bij transmurale zorg wordt intramurale- en extramurale zorg gecombineerd. Intramurale zorg is gezondheidszorg die plaatsvindt binnen een zorginstelling. Bijvoorbeeld een verzorgingshuis, bejaardentehuis, ziekenhuis of andere zorginstelling. Extramurale zorg vindt daarentegen buiten deze muren plaats, bijvoorbeeld op afspraak bij een arts of thuiszorg. Het is vaak zo dat een patiënt de ene keer extramurale zorg en de andere keer intramurale zorg behoeft.
Deze complexiteit van waar de zorg nu precies plaatsvindt heeft vaak miscommunicatie tot gevolg. Om alle partijen op de hoogte te houden is eGPO in het leven geroepen. Daarbij wordt er een verbinding gelegd tussen de partijen in de transmurale zorg en de patiënt en zijn omgeving. Bent u op zoek naar een hulpmiddel dat kan ondersteunen bij uw transmurale zorg vraag? Neem dan contact met ons op en dan bespreken wij graag vrijblijvend de mogelijkheden.

thomas

Meer weten?

Bel Thomas voor de mogelijkheden en een vrijblijvende (online)demo !

06 – 575 376 98 of info@egpo.nl

Of klik hier voor een demonstratievideo