Terug naar overzicht

Jeroen Huijskens

Implementatiemanager

Ik ben Jeroen Huijskens, geboren in het prachtige Zuid-Limburgse Neerbeek. Een klein dorp dat je, als je vergeet te remmen, zo voorbij bent. Mijn hele jeugd (tot aan de middelbare schooltijd) heeft zich in die regio afgespeeld. Ondertussen ben ik verhuisd en verknocht geraakt aan mijn huidige vriendin Judith en woonplaats Maastricht.

Uiteindelijk heb ik me los weten te wrikken van het dorpse en ben ik gaan fysiotherapie gaan studeren in Heerlen op de Hogeschool Zuyd. Na 4 fantastische jaren ben ik de arbeidsmarkt gaan verkennen. Na 3 jaar kwam ik erachter dat het idee wat ik heb van de zorg te veel bepaald werd door externe krachten en dat je als fysiotherapeut niet veel invloed uit kan oefenen. Juist die krachten in het werkveld fascineerde mij. Ik wilde er meer van weten.

In 2012 ben ik op de universiteit van Maastricht gestart met een part-time masteropleiding op gebied van Healthcare Policy, Innovation and Management. Een van mijn beste keuzes tot nu toe. Tijdens de opleiding heb ik mijn huidige werkgever leren kennen en samen hebben een aantal projecten gedaan. Zo hebben we een beetje aan elkaar kunnen proeven voordat we na de afronding van mijn opleiding in 2014 met een geheel nieuw project aan de slag konden. Het implementatieplan van eGPO.

Met de nieuwe inzichten vanuit de literatuur, mijn eigen ervaringen en ervaringen van klanten ligt er nu een heel plan dat de implementatie van het gehele concept eGPO moet ondersteunen. Dit bestaat niet alleen uit technische implementatie (installatie, systeemeisen en instellingen etc.), maar vooral uit de niet-technische implementatie. Daarbij is het analyseren van gedrag van professionals en de organisatiecultuur van belang. Dit is vaak een groter struikelblok dan de technische kant.

Het implementeren van eGPO is nu ook mijn hoofdtaak: samen met de projectleiders en klanten werken aan een kwalitatief hoge en persoonsgerichte zorg door middel van slimme ICT.

Naast deze uitdagende baan reis ik graag en probeer ik me bezig te houden met triathlon. Daarnaast ben ik een fervent alpaca fan.