Terug naar overzicht

Trijntje Bisschop – opbouwwerker

trijntje

“De eenvoud van eGPO maakt het heel gemakkelijk”

Naam: Trijntje Bisschop

Functie: Opbouwwerker in Krakeel en thuiscoach gemeente Hoogeveen bij Stichting Welzijns Werk Hoogeveen (SWWH)

Quote: ‘de eenvoud van eGPO maakt het heel gemakkelijk’

Aandachtsgebieden: Mijn baan is uniek om in combifunctie als opbouwwerker en thuiscoach te werken.

Waarom ben je met eGPO gaan werken?

‘Het is een veilig systeem en de veiligheid spreekt me aan om informatie te delen met zorg- en hulpverleners. Dit delen deden we eerst nog via de mail en leidde ertoe dat we niet direct in contact stonden met de zorgverleners. Je hebt als hulpverlener vaak na een enkel contactmoment met bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk, geen verder contact meer met de overige betrokkenen. Door de inzet van eGPO kom je nu direct in contact met alle betrokkenen rondom de cliënt. Met name het betrokken zijn van meerdere disciplines zorgt voor een soort controle’.

Hoe werkte je hiervoor?

‘We gebruiken in sommige situaties heel veel verschillende systemen zoals brief, telefoon, mail en dit kan met eGPO op één manier. Welzijnswerkers zijn een kei in het verkennen van het netwerk en het inzichtelijk maken van de sociale kaart. Maar dit is vanuit mijn expertise m.n. gericht op welzijn, ik zie veel kansen om m.b.v. eGPO deze expertise over te dragen richting de zorg’.

Wat levert het jou en de cliënt op?

‘Ik verwacht dat er sneller actie komt en met name door de juiste werkafspraken, zoals het reageren binnen een bepaalde termijn. Cliënt of mantelzorger laten deelnemen is geen barrière en zorgt ervoor dat er dan ook echt eigen regie blijft/komt. Daarnaast zorgt het delen van relevante informatie met de verschillende zorgverleners en cliënt of mantelzorger ervoor dat er geen verrassingen zijn in het zorgproces’.

Wat is jouw idee van het eGPO?

‘eGPO is op een goede manier geïntroduceerd binnen SWWH. Mijn eerste reactie was zal ik hier wel mee willen en kunnen werken. Maar door de training en introductie heeft het mij handvatten gegeven om met eGPO aan de slag te gaan. M.n. het niet verplicht registreren is ook echt prettig. Het moet makkelijk zijn, toegankelijk en geen verzwaring van het werk geven. Dit korte en simpel werken dat is belangrijk en daar kan eGPO aan voldoen. Kern- en belevingswaarden centraal zijn heel herkenbaar en belangrijk voor mij’.

Functionaliteit in eGPO;

Als welzijnswerker krijg je vaak contactgegevens en dit contact is vaak dan een enkele keer. Met eGPO bestaat de mogelijkheid om op een simpele en makkelijke manier zelf het contact te zoeken en meerdere personen tegelijkertijd te informeren. Als voorbeeld ik kreeg een contact door van een POH-er; Patiënt heeft een knorrig humeur en je moet echt met hem doorpraten. Ik ben met hem in contact gekomen en kwam erachter dat deze meneer vanaf januari niet meer naar buiten was geweest. De daaropvolgende keren kan er tussentijds al afstemming geweest zijn via eGPO met meerdere disciplines zodat zijn problemen duidelijker te signaleren om dit vervolgens in te zetten t.b.v. van het welzijn van deze meneer.