Terug naar overzicht

Patricia Dekker – praktijkondersteuner

121f3e8

Als praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijk Kuiper, Verbeek en de Vries begeleid ik patiënten met een lichamelijke chronisch aandoening, met name met diabetes, astma/ COPD en hart- en vaatziekten. Ik geef voorlichting over het ziektebeeld, begeleid de patiënt bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en voer zelfstandig controle onderzoeken uit. Een leuk en uitdagend beroep.

Waarom ben je met eGPO gaan werken?

In september 2014 zijn wij vanuit HZD gestart met het project Ouderenzorg. Een van de onderdelen hiervan was het gebruik van een digitaal hulpmiddel, het Elektronisch Gestructureerd Patiënten Overleg (eGPO). Volgens mij een absolute must als je de coördinatie en communicatie rondom kwetsbare ouderen wil kunnen regelen. Tevens zijn we gestart met een project waarin we de samenwerking met het verzorgingstehuis beter willen regelen. Ook dit is een directe aanleiding om met eGPO van start te gaan.

Wat is jouw idee van eGPO tot nu toe?

Het eGPO werkt voor mij heel prettig. Ik heb door middel van eGPO snel een overzicht van wie er allemaal bij de zorg van de patiënt betrokken is. Ik weet ook meteen waar ze mee bezig zijn. Door eGPO te gebruiken voor de communicatie en coördinatie van de zorg kan ik veel efficiënter kan werken.

Wat is in jou ogen de meerwaarde van werken met eGPO?

Ik ben veel minder tijd kwijt met het plegen van telefoontjes en ik wordt tussendoor minder vaak gestoord. Hiervoor zijn wel duidelijke afspraken nodig met de collega zorgverleners. Die hebben wij ook gemaakt en nu gaat het eigenlijk vanzelf. Het belangrijkste is dat ik nu een overzicht heb en dat het mij veel tijd scheelt.

Hoe ben je hierachter gekomen?

Ik ben gewoon begonnen met het invoeren van patiënten. Al doende leert men en gaat het steeds makkelijker. Hoe langer ik er mee werk, hoe duidelijker de voordelen ervan zichtbaar en merkbaar worden. Wel zijn er goede afspraken nodig. Ik merk dat het nog niet voor iedereen even makkelijk is om de juiste informatie in de juiste hoeveelheid te communiceren. Sommige collega’s doen het heel uitgebreid en dat is vaak niet nodig. Daar probeer ik mijn collega’s dan bij te helpen.