Hoe werkt eGPO?

Snel en eenvoudig aan de slag

Het werkt heel gemakkelijk. Vanuit verschillende invalshoeken maak je met je patiënt een inventarisatie van de zorgvraag. In eGPO wordt daar meteen een probleemlijst van gemaakt, in slechts drie stappen.

Hulp bij implementatie

Een proces veranderen gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarom hebben wij ondersteunende materialen ontwikkeld die u helpen bij het implementeren van eGPO. Je staat er dus niet alleen voor.

eGPO is een zorgconcept dat ondersteuning biedt op het gebied van communicatie en coördinatie binnen multidisciplinaire zorg. Dit brengt een verandering van werkwijze met zich mee dat invloed heeft op de gehele organisatie. Implementatie is altijd een complex vraagstuk dus we hebben een specifiek implementatieplan ontwikkeld op basis van praktijkervaringen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit plan is toepasbaar in elke situatie en op elke organisatie. Daarnaast hebben wij een implementatie specialist in huis die zowel bekend is op zorgniveau als op organisatorisch vlak. Deze staat tijdens de gehele implementatie (en ook daarna) te allen tijde voor je klaar.

Hulp bij gebruik

De EHBI man komt vliegensvlug naar de praktijk toe als er (extra) ondersteuning nodig is want eerste hulp bij implementatie vinden wij van groot belang. Door hier zorgvuldig  aandacht aan te geven wordt de implementatie van eGPO makkelijker en leuker!

Binnen eGPO is een online instructie beschikbaar (30 min) en een uitgebreide interactieve scholing. Deze handvatten helpen u om gemakkelijk met de functies van eGPO aan de slag te gaan. Ook zijn er aparte instructiefilmpjes beschikbaar binnen eGPO die specifieke functionaliteiten demonstreren.
Heb je vragen over het gebruik van de tool, neem dan contact op met onze helpdesk. Zij helpen je snel en gemakkelijk weer op weg.

Wij snappen dat je meer wilt weten

Bekijk daarom onderstaande video en lees het verhaal van Elise.

Ik wil graag weten...

Wie werken er al met eGPO?

eGPO is op grote schaal geïmplementeerd in de regio Haaglanden, de gehele provincie Drenthe, regio Zaanstreek Waterland, Kop van Noord Holland, Doesburg, Tilburg, Westelijke Mijnstreek en het eiland Texel.

Hoe gaat de implementatie van eGPO in z'n werk?

Bij de implementatie van eGPO maken we gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten en van onze opgedane ervaringen in de afgelopen [10-15] jaar als IT leverancier voor zorgverleners. Bij aanvang wordt er middels een vragenlijst in kaart gebracht waar de grootste uitdagingen liggen en op basis daarvan wordt er een implementatiestrategie gekozen. Uiteraard alles in samenwerking met de klant. Ter ondersteuning hebben we een implementatiemap ontwikkeld die handige tips en tricks bevat en als een handleiding fungeert tijdens het gehele proces. Daarnaast voorzien we de klant periodiek van informatie en data over de voortgang. Last but not least hebben we onze EHBI (eerste hulp bij implementatie) man die vliegensvlug ter plaatse kan zijn voor specifieke vragen.

Welke informatie wordt er over mij in eGPO gezet?

In eGPO worden je contactgegevens bewaard en de gegevens die nodig zijn om de zorg goed af te kunnen stemmen. Dat kan voor iedere situatie verschillend zijn. Zorgverleners houden met het invullen van de gegevens in eGPO altijd rekening welke informatie wel of niet gedeeld mag worden. Voor het gebruik van eGPO werd deze informatie vooral telefonisch of via brieven of faxen uitgewisseld. Je kan te allen tijde informatie opvragen bij jouw zorgverlener welke gegevens er over jou bewaard worden.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden van een implementatietraject eGPO?

  1. Investeren met eigen financiële middelen of met gezamenlijke financiële middelen van partners in een samenwerkingsverband
  2. Regionale stimuleringsmogelijkheden, afhankelijk van de provincie en/of gemeente (nieuwe WMO)
  3. Innovatiefondsen van zorgverzekeraars als Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ en Fonds NutsOhra.
  4. Fondsen gericht op specifieke doelgroepen, zoals ouderen, en gezondheidsfondsen, zoals Aids Fonds, Epilepsie Fonds (wetenschappelijke onderzoek), Hersenstichting Nederland, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nederlandse Brandwonden Stichting, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en het Reumafonds.

Contact

Heb je vragen over eGPO, neem dan contact op via:

E-mail:
info@egpo.nl

Telefoon:
0182 – 621 110