Complexe zorgcoördinatie

EGPO coördineert de communicatie rondom de patiënt. De zorg voor kwetsbare patiënten vraagt om multidisciplinaire samenwerking. Het coördineren van deze zorg kost vaak meer tijd en administratie dan veel zorgverleners lief is. Het lijkt soms onmogelijk om te overzien wie er nu wanneer welke zorg levert. Hoe kan je multidisciplinaire samenwerking effectief coördineren zodat de patiënt bij jou en andere zorgverleners in beeld blijft?

Coördinatie van zorg

De laatste jaren komt steeds meer de patiënt in beeld als het gaat om de behandeling. De patiënt krijgt namelijk steeds meer inspraak in de coördinatie van zorg. EGPO biedt de oplossing. EGPO staat voor elektronisch Gestructureerd Patiënten Overleg. Via eGPO maakt je snel een concreet zorgactieplan en zet je de acties direct uit bij de betrokken zorgverleners, zonder extra administratie of ingewikkelde protocollen. EGPO is geen vervanger van bestaande informatiesystemen maar vult deze juist aan. Over elke relevante actie in het zorgactieplan wordt je proactief geïnformeerd. Dat gaat automatisch, daar hoeft jezelf niets voor te doen. Zo blijft de patiënt steeds in beeld.

De zorgcoördinatie goed geregeld

In complexe zorg speelt de regie een cruciale rol. Regie voeren is echter meer dan in gesprek blijven met je patiënt. Alles wat je met andere zorgverleners aan zorg regelt voor je patiënt, wordt in het eGPO vastgelegd en vooral ook gedeeld. Geen actie wordt nog dubbel uitgevoerd of vergeten. Het eGPO is in feite een automatisch verwijssysteem waarin alle zorg continu wordt gecoördineerd. Wat de zorgverleners binnen het zorgplan moeten doen, horen ze vanzelf. Op die manier houden alle zorgverleners grip op de zorg die automatisch voor hen wordt gecoördineerd.

Heb je nog vragen over eGPO? Of wil je meer weten of eGPO kan helpen bij coördinatie van zorg, neem dan gerust contact met ons op.

thomas

Meer weten?

Bel Thomas voor de mogelijkheden en een vrijblijvende (online)demo !

06 – 575 376 98 of info@egpo.nl

Of klik hier voor een demonstratievideo
patiëntenportaal